Žugić izabran za predsjednika Privredne komore

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vojin Žugić, ugledni privrednik, vlasnik i izvršni direktor kompanije „Stadion“ izabran je za predsjednika Privredne komore Crne Gore na sjednici Skupštine ove asocijacije održanoj 29. jula 2021. godine.  Žugić će biti 19. predsjednik institucije koja uspješno objedinjava cjelokupnu crnogorsku privredu već 94. godinu, a na dužnost će stupiti 1. septembra.

Za Vojina Žugića je glasalo 28 od ukupno 51 člana Skupštine koji je prisustvovao sjednici. Nikola Tripković, dobio je 22 glasa, Srđan Pupovac jedan, dok Boris Spalević nije zadobio glasove članova Skupštine. Vojin Žugić, rođen 1962. godine, diplomirani je ekonomista, vlasnik i izvršni direktor kompanije „Stadion“. Obavljao je funkciju predsjednika Odbora udruženja trgovine Privredne komore , i bio član je njenog Upravnog odbora. Dobitnik je Nagrade Privredne komore za unapređenje menadžmenta.

Ovim je okončan izbor predsjednika Privredne komore pokrenut nakon što je aktuelni čelnik ove asocijacije Vlastimir Golubović 15. juna inicirao skraćenje svog mandata iz ličnih razloga. Izborni proces sproveden je zakonito, ažurno i transparentno. Skupština Privredne komore je donijela odluku da Golubovićev mandat prestaje 1. septembra.

Predsjednik Komore Vlastimir Golubović ocijenio je da reference i renome Vojina Žugića u crnogorskoj poslovnoj zajednici ukazuju na to da je Komora dobila čelnika po mjeri svog višedecenijskog trajanja i nezamjenjive uloge krovnog ekonomskog činioca.

Share.