Zoran Milaniq, Ideja e një qeverie eksperte erdhi nga CIVIS

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Qeveria duhet të mbetet eksperte dhe rindërtimi nuk mund të jetë rezultat i një lufte të thjeshtë për pozicionet e udhëheqësve të koalicioneve qeverisëse,  vlerësojnë  nga  Aleanca Qytetare CIVIS.

Sekretari i Përgjithshëm i asaj aleance, Zoran Milaniq, tha se ideja e një qeverie eksperte erdhi nga CIVIS.

Siç tha ai në një intervistë për  agjencinë Mina,  nga Civis kanë  paralajmëruar vazhdimisht se nuk mund të ketë devijim nga Marrëveshja  e shtatorit të  vitit të kaluar, e cila u nënshkrua nga udhëheqësit e tre koalicioneve qeverisëse.

“Gjithashtu, pozicioni ynë është se ekspertët nuk janë njerëz pa përvojë të pasur profesionale dhe jetësore,” ka thënë Milaniq .

Ai shtoi se Civis nuk pajtohet  se nuk mund të ketë politikanë në qeverinë e rindërtuar, domethënë se nuk ka ekspertë në partitë politike ose në mesin e personave që ishin në listat zgjedhore.

“Nëse dikush është ekspert, kjo nuk do të thotë se ai nuk është politikan dhe anasjelltas,”  shrehet ai .

 

Sipas tij, kur bëhet fjalë për qeverinë aktuale, një pjesë e publikut me të drejtë kritikon punën e departamenteve të caktuara.

Milaniq tha se ishte e rëndësishme të analizohet në detaje performanca e të gjithë qeverisë dhe të merren vendime për rindërtimin e mundshëm.

Ai tha se kur u formua Qeveria me 12 ministri, nuk ishte e vështirë të supozohej se  disa ministra nuk ishin “zgjidhjet më të lumtura” dhe se disa departamente  janë shumë megalomane .

 

 

 

 

 

 

 

Në një situatë të tillë, tha ai, ishte e pamundur të përballoheshin me sfidat dhe të bëhej përparim në çdo plan të aktiviteteve të Qeverisë.

“Ne besojmë se numri i ministrive duhet të dizajnohet në mënyrë të tillë që të arrijë efikasitetin e punës së tyre dhe se krijimi i departamenteve të ardhshme nuk mund të jetë rezultat i një ankandi të thjeshtë dhe vlerësimeve” edukative “,” tha Milaniq

Share.