Zgjedhjet lokale: PDS dominues në shumicën e komunave

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Në zgjedhjet e djeshme lokale të cilat u mbajtën në 9 komuna dhe  komunën urbane Gollubovci, Partia Demokratike e Socialistëve arriti rezultat dominues në shumicën e tyre. Në Podgoricë, Plevlja, Biello Polje, Shavnik, Danillovgrad dhe Zhabljak kjo parti do të mund të formojë vetë pushtetin, kurse në disa komuna me partnerët tradicional. Në Rozhajë Partia Boshnjake ka fituar mbi 50% të votave, dhe kjo mund të jetë komuna e vetme ku PDS pritet të jetë opozitë.

Rezultat deri diku të mirë kanë arritur edhe koalicioni i Demokratëve dhe URA, kurse rënien më të madhe e ka pësuar Fronti Demokratik dhe Partia Socialiste Popullore.

Share.