Vuksanović, Kryetare e Bordit të Dhomës Amerikane të Tregtisë në Malin e Zi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Svetlana Vuksanović u zgjodh unanimisht Kryetare e Bordit të Drejtorëve të Dhomës Amerikane të Tregtisë në Malin e Zi ,siç thanë nga American Chamber Montenegro.

Vendimi u mor në seancën e parë të Bordit Drejtues në përbërjen e tij të re, të mbajtur sot, dhe pas Asamblesë së Rregullt Vjetore të Dhomës .

Drejtorja ekzekutive e kompanis Philip Morris ,Svetlana Vuksanović do të marrë detyrën nga data 1 gusht ,si dhe pozitën e drejtuar per dy vite me radhë nga Nikolla Tripkoviq mandate i të cilit kryen në fund të muajit .
Në përputhje me Statutin e Dhomës Amerikane të Tregtisë, ajo do të kryesojë Dhomën dhe Asamblenë e Përgjithshme, do të jetë në mbikqyrje të punës dhe interesat e Dhomës dhe së bashku me drejtorin Ekzekutiv do ta përfaqësojnë atë në marrëdhëniet me jashtë.
Dhoma Amerikane e Tregtisë në Malin e Zi është pjesë e rrjetit global AmCham, i cili vetëm në Evropë numëron 46 dhoma amerikane rë cilat përfaqësojn ë interesat e 17,000 kompanive. Për 12 vjet, kz institucion ka qenë promovuesi kryesor i biznesit në vendin tonë me qëllim tërheqjen e investimeve amerikane dhe të huaja.

 

Share.