Vjosa Osmani zgjidhet Presidente e Kosovës!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vjosa Osmani është zgjedhur Presidente e Kuvendit të Kosovës. Osmani  u zgjodh në raundin tretë që ishte final për përcaktimin e presidentit të ri të Kosovës.Në votim kanë marrë pjesë 82 deputetë,  ndërsa Osmani mori 71 vota për dhe 11 të pavlefshme, të nevojshme për kreun e shtetit.Në raundin e tretë të votimit mori pjesë edhe Adelina Grainca, deputete e Partisë Demokratike të Kosovës.

Në përfundim të numërimit të votave, është shoqëruar me duartrokitje dhe më pas është betuar në Kuvend para deputetëve.Osmani është gruaja e dytë, e cila merr postin e Presidentes në Kosovë.

Share.