Viti i Ri Islam

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Viti i Ri i Islam fillon në ditën e parë të muajit Muharrem i cili llogaritet muaji i parë në kalendarin Islam. Shumë muslimanë përkujtojnë këtë ditë për të përkujtuar madhështinë e këtij muaji si dhe emigrimin e të dërguarit të fundit Muhammedit a.s të bërë nga Mekka në qytetin Medina, thotë për Televizionin Teuta hoxhë Medjen Shaptafa.

Viti sipas Hixhrit zgjat rreth 354 ditë, përbëhet prej 12 muajsh dhe për njëmbëdhjetë ditë është më i shkurtër se kalendari diellor.

Share.