Vit i kënaqshëm i agrumeve

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Këtë vit kemi një vit të kënaqshëm të agrumeve,si nga aspekti i cilësisë ashtu edhe nga ajo e sasisë. Vjelja e agrumeve në Komunën e Ulqinit ka filluar muaj më parë, dhe ky proces është në vazhdim.

Viti 2017 ishte viti kur janë dëmtuar shumë  rrënjë të  mandarinave,portokallëve dhe limonit nga acari ,shumica nga to janë tharrë ,por edhe numër i konsiderueshëm i agrumeve janë revitalizuar ,u shpreh për televizionin Teuta Gani Rexha-këshilltari për bujqësi n; Komunën e Ulqinit. Në treg çmimi i mandarinave sillet prej 50 deri në 70 cent,ndërsa me shumicë 20 deri në 30 cent.Në Komunën e Ulqinit grumbullimi dhe kalibrimi i agrumeve bëhet vetëm në një vend, në Darzë.

Share.