Veshja krajane dhuratë Muzeut të Ulqinit

0

Pas dhurimit të veshjes së Anës së Malit për Muzeun e Malit të Zi, aktivistja e shoqërisë civile në Ulqin, Luljeta Avdiu – Cura i dhuroi Muzeu të Ulqinit veshjen për femra të Krajës. Kjo veshje, së bashku me ato të zonave të tjera malore ku jetojnë shqiptarët në Mal të Zi, po bëhen gjithnjë e më të rralla dhe ruajtja e tyre është nevojë e kohës në mënyrë që të ruhet trashëgimia etnografike e këtyre trevave.

Share.