Večeras: “Bojanovanje” sa bogatim muzičkim programom

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Posljednjeg dana jula mjeseca na rijeci Bojani organizuje se manifestacija pod nazivom „Bojanovanje“,  koja ćepo svemu sudeći postati tradicionalna manifestacija u špicu sezone. Naime, organizator ove mediteranske muzičke večeri je ugostitelj Žarko Stanišić, koji je gostujući u jutarnjem programu TV Teuta “ Novi dan”, najavio ovaj večerašnji događaj, koji će okupiti oko tridesetak barki i plovila.

„Večeras će prisutni uživati u  izvođenjima nekoliko muzičara i pjevača,  koji će izvoditi repertoar mediteranske muzike. Program počinje od 19 časova i biće održan na vodi, nekih 150m od ušća rijeke“, kazao je Stanišić.

Ovo nije prvi put da se organizuje ovakva manifestacija, ali je prethodne godine zbog pandemije odložena.

„Cilj nam je da se održi kontinuitet, ideja je prije svega bila ta da animiram ribare na Bojani, koji su u suštini najveći ljubitelji Ade Bojane. Budući da se  pomalo bavim i ugostiteljstvom i da volim da njegujem mediteranski zvuk, klapu koja bi gostovala kod mene sam izveo na barku, podijelio malo vina i zabavljao goste. I tako je sve počelo. Nakon toga, interesovanje je odjednom buknulo i mi smo ponovo organizovali jedno takvo okupljanje uz pomoć nekoliko prijatelja i ljubitelja Ade“, započinje Stanišić priču oko početka „Bojanovanja“.

Uz podršku nekoliko sjajnih ljudi, Žarko kaže da će i ove godine biti održano ovo veče, koje mnogi ljubitelji Bojane željno iščekuju.

„Događaj će otvoriti jedna djevojčica Vera Jokić, koja svira klasičnu gitaru, zatim džez trubač Vlada Krnetić, Eliza Markić, Marijana Zlopaša, kao i klapa Assa voće i  Marija Mirković (ex Frajle). Zaista želim da ovo preraste u nešto čime bi se Ulcinj ponosio, a već za sljedeću godinu planiram da taj događaj bude organizovan kroz više dana, ako situacija sve bude dozvolila“, kazao je Stanišić.

Događaj su pored brojnih ljubitelja Bojane, entuzijasta i dobrovoljaca, podržali i nekoliko privrednika kao i Opština Ulcinj i TO Ulcinj.

S. Vukčević

Share.