VALUTA ATRAKTIVE EURO

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kosova dhe Mali i Zi nuk janë pjesë e eurozonës. Megjithatë atje që nga viti 2002 paguhet me euro. Kështu e fillon artikullin gazeta austriake “Der Standard”.

​Kosova dhe Mali i Zi nuk janë pjesë e eurozonës. Megjithatë atje që nga viti 2002 paguhet me euro. Kështu e fillon artikullin gazeta austriake “Der Standard” duke i referuar krizës financiare në Greqi.

“Der Standard” si shembull ka marrë devalvimin e dinarit jugosllav të viteve të 80-ta, kur Jugosllavia vuante nga inflacioni i lartë dhe njerëzit kishin humbur besimin tek dinari. Më 1999 Kosova dhe Mali i Zi u ndanë nga ish-Jugosllavia.

Share.