Vaksina është gjithashtu e sigurt për ata që planifikojnë të kenë fëmijë

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Duke pasur parasysh rreziqet serioze shëndetësore dhe faktin që është e mundur të infektoheni përsëri me virusin covid-19, këshillohet që ju të merrni vaksinën, pavarësisht nga fakti që tashmë e keni pasur sëmundjen. Ekspertët ende nuk dinë sa zgjat imuniteti i fituar, megjithëse rastet e ri-infektimit janë të rralla. Imuniteti natyror dhe i fituar janë faktorë të rëndësishëm në parandalimin e përhapjes së virusit,” tha për Dan , drejtori i Instituit të Shëndetit Publik në Mal të Zi , Igor Galliq. “Njerëzit të cilët po planifikojnë të kenë fëmijë tani ose në të ardhmen mund të marrin vaksinën kur t’u vihet në dispozicion. Bazuar në atë që aktualisht dimë, ekspertët besojnë se vaksinat kovid-19 janë të sigurta për njerëzit që duan të bëhen prindër “, tha Galliq

Share.