UNIONI EVROPIANË VLERËSON LARTË PUNËN DHE REZULTATET E MALIT TË ZI

UNIONI EVROPIANË VLERËSON LARTË PUNËN DHE REZULTATET E MALIT TË ZI

0

Unioni evropian e vlerëson lartë punën dhe rezultatet e Malit të Zi. Mali i Zi mund të llogarisë në vazhdimin e mbështetjes në procesin bashkëbisedues, është kumtuar gjatë bisedës që ministri i punëve evropiane Aleksander Andria Pejoviq ka zhvilluar me përfaqësuesit e qeverive të shteteve anëtare të UE dhe SHBA. Pejoviq, gjatë ditës së dytë të pjesëmarrjes  në forumin strategjik në Bled bashkëbiseduesit i ka njoftuar me rezultatet të cilat i ka arritur Mali i Zi në procesin bashkëbisedues si dhe me planet për vazhdimin e sukseshëm të punës në përmbylljen e reformave ligjëdhënse dhe institucionale e posaçerisht në arritjen e rezultateve madhore në kapitujt e deritashëm. Pejoviq ka deklarur se para Malit të Zi ka ende punë që duhet kryer por gjithshtu ka shprehur besimin se shoqëria malazeze në mënyrë efikase do të udhëheqë dhe zbatojë fazën e fundit të procesit bashkëbisedues dhe në mënyrë  kualitative do të përgatitet për antarësim të plotë në UE, është kumtuar nga ministria e punëve të jashtme.

Please follow and like us: