U shfrytëzuan 13,000 kuponë turistikë

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rreth 13,000 punonjës të arsimit dhe shëndetësisë në Malin e Zi shfrytëzuan mundësinë e kuponëve turistikë falas nga një total prej 25,000 të cilët fituan të drejtën e përdorimit të tyre, për të cilat Qeveria tashmë ka paguar rreth dy milionë euro.

Shumica prej tyre vendosën të qëndrojnë në bregdet, kryesisht në Ulqin, Herceg Novi, Budva dhe Tivar. Kur bëhet fjalë për veriun, shumica e rezervimeve i referoheshin Kollashinit dhe Zhablakut, shkruani Dnevne novine.

“Përmes platformës online voucheri.gov.me, krijuar posaçërisht me qëllim zbatimin e kësaj mase mbështetëse, janë regjistruar 24,755 përdorues të cilët kanë fituar të drejtën e përdorimit të kuponëve turistikë. Nga ai numër, rreth 13,000 kuponë janë realizuar deri më tani, “tha Ministria e Zhvillimit Ekonomik për Dnevni novine.

Ata kujtojnë se afati për realizimin e kuponëve është zgjatur, kështu që përdoruesit kanë të drejtë të përdorin kuponët e tyre deri më 31 dhjetor të vitit aktual.

Share.