U MBAJT  PËRURIMI I LIBRAVE  TË  ALEKS BUDA “STUDIME PËR SKËNDERBEUN”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” në bashkëpunim me Akademinë e Studimeve Albanologjike – Tiranë bënë përurimin e librave: Aleks Buda “Studime për Skënderbeun”, Konstantin Jireçek “Nga Shkodra gjer në Vlorë nëpër Shqipërinë Mesjetare”, Pranvera Bogdani “Balshajt – Lufta e Principatës së Balshajve dhe sundimtarëve të tjerë shqiptarë kundër Venedikut në 20 vjetët e parë të shekullit XV” dhe Eduard Caka “Regjistri i Sanxhakut të Arvanidit i vitit 1431”.Veprimtaria u organizua me rastin e Vitit Mbarëkombëtar të Gjergj Kastriotit Skënderbeut, në Galerinë e Qendrës për Kulturë – Ulqin, ku ngjalli një interesim të madh duke qënë se Ulqini gjenedet në një pjesë të madhe të këtyre librave.

Share.