Turqia nga viti 2007 ne Mal te Zi ka investuar rreth 165 milion euro

0

Investitoret turq prej vitit 2007 e deri ne fund te vitit te kaluar kane investuar rreth 165 milion euro dhe ky numer i investimeve eshte ne rritje, keshtu ka kumtuar nenkryetari I qeverise se Malit te Zi Millutin Simoviq, duke theksuar se ne Mal te Zi aktualisht jane 2800 ndermarrje turke te regjistruara. Nderkaq ministri I sportit dhe rinise se Turqise, Mehmet Kasapoglu, ka deklaruar se duhet te rritet shkembimi I tregtise ne mes te dy shteteve e poashtu te rriten edhe investimet turke ne Mal te Zi. Ai shtoi se Mali I Zi eshte partner I sinqert dhe vazhdimisht punojne ne avancimin e maredhenjeve.

Share.