Thirrje qytetarëve të nënshkruajnë një peticion për largimin e Leposaviqit

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Thirrje qytetarëve të nënshkruajnë një peticion për largimin e Leposaviqit

Sot, shtatë parti politike të opozitës dhe një organizatë civile dërguan një ftesë për të gjithë qytetarët e rritur të Malit të Zi për të nënshkruar peticionin për heqjen e Ministrit të Drejtësisë, të Drejtave të Njeriut dhe të Pakicave, Vladimir Leposaviq. Nënshkrimi i peticionit do të zgjasë shtatë ditë, pas së cilës do t’i dorëzohet Kryeministrit të Malit të Zi, Zdravko Krivokapiq. “Duke mohuar në mënyrë të përsëritur gjenocidin në Srebrenicë, Ministri i Drejtësisë, të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave në Qeverinë e Malit të Zi, Vladimir Leposaviq, poshtëroi viktimat e mizorive më të mëdha të luftës në Evropë nga Lufta e Dytë Botërore deri më sot, si dhe reputacionin e vendit tonë në kornizat rajonale dhe ndërkombëtare. Peticioni, siç thonë ata, do të dërgojë një mesazh të fortë civil se relativizimi i gjenocidit në Srebrenicë është i papranueshëm. “Ne nuk do të shkojmë përtej refuzimit të qeverisë aktuale dhe ministrave të saj për të pranuar atë që ndodhi me të vërtetë në Srebrenicë, sepse duke bërë kështu ata po dëmtojnë seriozisht reputacionin e Malit të Zi në rajonin dhe botë”, u tha nga iniciativa. Peticioni i qytetarëve u mbështet nga Partia Demokratike e Socialistëve, Social Demokratët, Partia Boshnjake, Partia Social Demokratike, anëtarët e koalicionit shqiptar Njëzëri (Partia Demokratike, Bashkimi Demokratik i Shqiptarëve, Aleanca Demokratike) dhe Nisma Qytetare “21 maj”.

Share.