Të vërtetohet kushtetueshmëria e ligjit

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dhoma e avokatëve të Malit të Zi do të kërkojë nga Gjykata Kushtetuese të vlerësojë nëse ndryshimet e Ligjit për procedurat civile janë në përputhje me aktin më të lartë të vendit, ka njoftuar kryetari i saj Zdravko Begoviq.

Sipas këtyre ndryshimeve të miratuara nga Kuvendi, pala humbëse në proceset kundër shtetit do të paguaj të gjitha shpenzimet gjygjsore, e jo si deri tani kur secila palë paguanin shpenzimet  veta. Sipas Begoviq, me ndryshimin e këtij ligji janë dëmtuar të drejtat themelore të qytetarëve dhe ekzistojnë elemente për vlerësimin e kushtetueshmërisë së këtij ligji.

Share.