Rrezart Cungu kampion në turneun Dielli Teb Open 2021

Një tjetër turne në tenis u zhvillua këto ditë në Prishtinë -Turneu Dielli Teb Open 2021, në të cilin triumfoi tenisieri nga Ulqini Rrezart Cungu, duke u bërë kampion i turneut Dielli Teb Open 2021. Rrezart Cungu arriti që në finale të këtij turneu të mposht Shendrit Dearin me rezultat 6:3 7:6. Turneu u mbajt  në fushat e Klubit të tenisit Rilindja në Tokbashqe të Prishtinës.
 

Rrezart Cungu reketi i parë i Malit të Zi

Në Shkup po mbahet turneu i Devis Cup i grupit të IV-të në të cilin marrin pjesë  9 shtete: Shqipëria, Mali  i Zi, Maqedonia e Veriut, Azerbejxhani, Armenia, Kosova, Andora, Moldavia dhe San Marino. Mali I Zi  luan në grupin me Shqipërinë,Azerbejxhanin dhe Armeninë. Pas fitores me 22 qershor  ndaj Shqipërisë me rezultatin  3:0, Mali i Zi vazhdoi  sot  fitoren e radhes ndaj  Azerbejxhanit me rezultat 3:0. Mali i Zi është i perfaqësuar nga: Rrezart  Cungu, Mario Aleksiq,  Petar Jovanoviq  dhe Matija Samaraxhiq.  Ekipin e udhëheq selektori Aleksandar Tomiq. Në raundin e parë Rrezarti fitoi ndaj Daniel Ostap nga Shqipëria me rezultatin 2:0 dhe në ruandin e dytë ndaj Tamerlan Azizov nga Azerbejxhani, poashtu me rezultatin 2:0. Me datën 26 qershor do të luhet raundi përfundimtar  kundrejt ekipit të  Armenisë. Në rast të fitores, Mali I Zi do të shkojë një  shkallë  më lartë  në grupin e tretë.

Cungu më i miri në Mal të Zi, i then te gjitha rekordet

Rrezart Cungu është shpallur tenisieri më i mirë në Mal të Zi në vitin 2014, duke thyzer rekordin ne  tenisin e Malit te Zi me rezultatet e arritura kete vit, pasiqe eshte hera e pare ne tenisin e Malit te Zi qe nje 16 vjecar e arrin kete sukses ne lisat nderkombetare. Lidhja e tenisit i ka ndarë Cungut kupat në dy kategori, tenisieri më i mirë deri në moshën 16 vjecare ne baze te rangimit ne listen  nderkombetare ETA dhe deri në moshën 18 vjeçare, ne baze te rangimit ne listen nderkombetare ITF. .  

Rrezarti fiton vendin e dytë në Zagreb

Javën e kaluar në Zagreb u organizua turneu në tenis në kategorinë ITF Juniors deri në moshën 18 vjeçare. Tenisieri më i mirë i Malit të Zi, Rrezart Cungu nga Ulqini, morri pjesë në këtë turne dhe së bashku me partnerin e ti Sanin Zukiq fituan vendin e dytë në Zagreb. Në raundin e parë fituan Frane Ninçeviq dhe Hrvoje Plakuvec me rezultatin 6:1, 6:3, kurse në çerek- finale u takuan me Michiel De Krom dhe Ewan Moore dhe fituan me rezultatin 3:6, 6:4 (10:6) Kundërshtarët e radhës në gjysëm-finale ishin Alexender Guskov dhe Przemyslaw Michocki ku Rrezarti dhe Sanini fituan favoritët e turneut me rezultatin 6:4 3:6 (10-3). Në finale u takuan me Roko Glasnoviq dhe Damjan Peterlin. Kundërshtarët ishin më të mirë dhe loja përfundoi me rezultatin 3:6 3:6. Me këtë turne Rrezarti e mbylli sezonin 2014 dhe fillon përgatitjet për sezonin e ardhshëm.

Rrezarti fiton vendin e dytë në Zagreb

Javën e kaluar në Zagreb u organizua turneu në tenis në kategorinë  ITF Juniors deri në moshën 18 vjeçare. Tenisieri më i mirë i Malit të Zi, Rrezart Cungu nga Ulqini, morri pjesë në këtë turne dhe së bashku me partnerin e ti Sanin Zukiq fituan vendin e dytë në Zagreb. Në raundin e parë fituan Frane Ninçeviq dhe Hrvoje Plakuvec me rezultatin 6:1, 6:3, kurse në çerek- finale u takuan me Michiel De Krom dhe Ewan Moore dhe fituan me rezultatin 3:6, 6:4 (10:6) Kundërshtarët e radhës në gjysëm-finale ishin Alexender Guskov dhe Przemyslaw Michocki ku  Rrezarti dhe Sanini fituan favoritët e turneut me rezultatin 6:4 3:6 (10-3). Në finale u takuan me Roko Glasnoviq dhe Damjan Peterlin. Kundërshtarët ishin më të mirë  dhe loja përfundoi  me rezultatin 3:6 3:6. Me këtë turne Rrezarti e mbylli sezonin 2014 dhe  fillon përgatitjet për sezonin e ardhshëm.