Beçiq pret dy pjesëtarë të pronave të Gjirit të Valdanosit

Kryetari i Parlamentit të Malit të Zi, Aleksa Beçiq dhe deputeti  Genci Nimanbegu  I priten sot në Kuvendin e Malit të Zi  dy pjesëtarë të pronës së Gjirit të Valdanosit, Avdula Dedvishi  dhe Negjelko Llazoviq. Duke folur për situatën komplekse në të cilën u gjendën pronarët gjatë katër dekadave të fundit, Presidenti Beçiq shprehu kënaqësinë me faktin që përbërja  e 27-të e Kuvendit, me miratimin e Ligjit për eliminimin e pasojave të konfiskimit të pasurisë në Gjirin e Valdanosit, korrigjoi  këtë padrejtësi. Ai theksoi se në periudhën e ardhshme ai do të përpiqet të jetë një faktor korrigjues për zgjidhjet ekzistuese ligjore që do të përmirësojnë jetën e qytetarëve  duke veçuar se  ky është shembulli më i mirë se si fiton Mali i Zi. Në emër të të gjithë qytetarëve të komunës më jugore të Malit të Zi, bashkëbiseduesit falënderuan Kryetarin  e Kuvendit për  njohjen e rëndësisë së kësaj çështjeje të rëndësishme, e cila u mundësoi ish-pronarëve dhe trashëgimtarëve të tyre ligjorë të kthejnë pronat dhe ullishtat. Deputeti Genci Nimanbegu, me propozimin e të cilit Parlamenti i Malit të Zi miratoi Ligjin për kthimin e kësaj prone, poashtu shprehu edhe njëherë falenderimin ndaj të gjitha klubeve të Kuvendit të cilat e mundësuan që kjo padrejtësi  të hiqet dhe prona tu kthehet pronarëve ligjorë.