Gjukanoviq uron Mustafen

Kryetari i qeverisë se Malit të Zi Millo Gjukanoviq i ka dërguar telegram urimi homologut të tij kosovar Isa Mustafës me rastin e marrjes së kësaj detyre. Mali i Zi mbetet i përkushtuar në mënyrë të gjithanëshme të përforcimit të marrëdhenieve dypalëshe me Kosovën në të gjitha fushat e jetës që kanë interes reciprok duke vazhduar drejt qëllimit të të dy shteteve, rrugës Europiane dhe Euroatlantike. Kryeministri Gjukanoviq e sheh me rëndesi zgjedhjen e re të qeverisë së Kosovës si një hap të rëndësishem drejt ndërtimit të shoqerisë moderne të zhvilluar europiane.  

Kosova me qeveri të re

Kosova sot bëhet me qeveri të re, një ditë pas mbledhjes konstituive të parlamentit të Kosovës ku kryetar i parlamentit është zgjedhur Kadri Veseli nënkryetar i Partis Demokratike. Mandatari Isa Mustafa ka paraqitur para deputeve ekspozeun duke theksuar se qëllimi i qeverisë është të përmbush obligimet që Kosova të bëhet anëtare e Kombëve të Bashkuara dhe e forumeve të tjera ndërkombetare, si dhe normalizimin e mardhënieve me Sërbine.  

Thaçi, në këshillin e sigurimit

Kryeministri i Kosoves në largim Hashim Thaçi do të marr pjesë në seancën e rregullt të Këshillit të sigurimit të Kombëve të Bashkuara dedikuar gjendjes në Kosovë, qe do të mbahet me 4 dhjetor, transmetojnë mediat e Prishtinës. Ky është njëri nga shkaqet për çka seanca konstituive e Kosovës do të mbahet me 8 dhejtor. Hashim Thaçi dhe Isa Mustafa kanë deklaruar se janë në perfundim e sipër pergaditjet për vazhdimin e seancës konstituive kur është paraparë qe të zgjidhen organet kuvendore si dhe qeveria e re e koalicionit të dy partive.