Sundimi i “shtetit jam unë” po i vjen fundi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Akuzat e kryetarit të PDS-së dhe zyrtarisht të presidentit të të gjithë qytetarëve të Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, se në strukturat e qeverisë së re ekziston propagandë e fashizmit, tregojnë në të vërtetë se sa i huaj është realiteti dhe hipokrizia e veprimeve të liderit të opozitës, u tha nga kabineti i Kryeministrit Zdravko Krivokapiq.

Në kremtimin qendror më 13 korrik në Virpazar, Gjukanoviq tha se “nuk ka pajtim” me “propaganduesit e idesë së fashizmit”, siç ka në “strukturat e pushtetit” në Malin e Zi.

Nëse presidenti i shtetit do të ishte vërtet i përkushtuar ndaj antifashizmit dhe vlerave demokratike dhe progresive, siç vlerësohet në reagim, ai nuk do të linte një vend të ndarë, një ekonomi të shkatërruar dhe një sistem jofunksional me korrupsion, nepotizëm dhe diskriminim.

Metoda absolute e qeverisjes “shteti jam unë” po mbaron, kështu që përpjekjet e Gjukanoviqit për t’i atribuar trashëgiminë e tij qeverisë së re në emër të shtetit janë thjesht një shfaqje për një publik të vogël,” thuhet në deklaratë.

Nga Kabineti i Kryeministrit thonë se Gjukanoviq, ndërsa përkrahte në mënyrë deklarative luftën kundër fashizmit, tashmë ka marrë një pozicion me partinë e tij të rezervuar për forcat retrogradë dhe nacionaliste, të cilat po përpiqen në çdo mënyrë të ndalojnë ringjalljen shoqërore dhe zhvillimin ekonomik të Malit të Zi.

Share.