Srebrenica mos të përsëritet më asku në botë

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Të gjithë duhet të jenë përgjegjës për përpjekjet për të rishikuar të vërtetën në lidhje me krimin e Srebrenicës dhe përpjekjet për ta relativizuar atë, tha Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq.

Ai i tha Radio Televizionit të Bosnjës dhe Hercegovinës se ai erdhi sot në Potoçari për të bërë homazhe për viktimat e gjenocidit të Srebrenicës dhe kështu të kontribuojë që të gjithë të qëndrojnë së bashku në mbrojtje të vlerave të civilizimit dhe të mos lejojnë që ajo të ndodhë më askund në botë në të ardhmen.

Është gjithmonë një detyrim për të bërë homazhe për viktimat, por mua më duket se në këtë kohë nuk është më pak e rëndësishme të kujtojmë të gjithë se ne duhet të jemi përgjegjës për përpjekjet për të rishikuar të vërtetën në lidhje me krimin e Srebrenicës dhe përpjekjet për ta relativizuar atë krim “, tha Gjukanoviq.

Sipas tij, është një detyrim të jesh përgjegjës për përpjekjet për të ringjallur ato ideologji që prodhojnë krime dhe të kërcënosh paqen, stabilitetin, jetën e lirë dhe të sigurt të qytetarëve në këtë zonë dhe qytetarëve të Evropës.

Ai vuri në dukje rëndësinë e edukimit të një kulture të përkujtimit dhe përgjegjësisë.

“Unë dua të kontribuoj këtu këtu për atë vetë-paralajmërim të të gjithë neve për të mos lejuar që gjenocidi që ndodhi në Srebrenica të përsëritet kudo në skenën botërore,” tha Gjukanoviq.

Share.