Sot Xheladin Zeneli garon ne zgjedhjet per këshilltarë te Bashkisë  në qytetin Dumont

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sot bashkevendasi yne Xheladin Zeneli garon ne zgjedhjet per këshilltarë te Bashkisë  në qytetin Dumont në New Jersey ne SHBA.

“Gjithmonë më ka tërhequr mënyra demokratike e procesit zgjedhor në SHBA, si dhe fakti se shumica e atyre që garojnë apo kandidohen , posaçërisht në nivel të qeverisjes lokale, e bëjnë këtë në baza vullnetare dhe jo për për përfitime materiale pasi që kompensimi ndaj këshillëtarëve në shumicën e komunave është simbolik.Pra, në këtë nivel të qeverisjes angazhimi përceptohet jo si politikë, por si shërbim publik”,shkruan Zeneli ne faqen e tij te rrejtit social Facebook.

Xheladin Zeneli ne listen e pernashkët garon me edhe dy bashkëqytetarë, kandidatët Stephen O’Neill dhe Joan Diore.

Këshilli Bashkiak i  Dumontit ka 6 Këshilltarë të cilët do të zgjedhen drejtperdrejt, permes zgjedhjeve lokale të dites se sotme(6.11.2018).

Share.