Sot shqiptarët festojnë 28 Nëntorin, Ditën e Flamurit

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Shqiptarët anembanë botës sot festojnë 28 Nëntorin, Ditën e Flamurit dhe shpalljen e pavarsisë së Shqipërisë. Në këtë datë me 28 nëntor të vitit 1443 Skënderbeu ngriti flamurin në Krujë, kurse 469 vjet më pas në vitin 1912, Ismail Qemali e ngriti në Vlorë dhe shpalli pavarsinë e Shqipërisë.

Sot në pothuajse gjithë qytetet shqiptare, por edhe në diasporë, organizohen manifestime të shumta për festimin e kësaj dite.

Share.