Sot festohet 28 Nëntori, Dita e Pavarsisë

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sot shqiptarët në mbarë botën do të festojnë 28 Nëntorin, Ditës e Pavarsisë së Shqipërisë. Në këtë datë të vitit 1912 në qytetin e Vlorës, Ismail Qemali ngriti flamurin kombëtar duke e shpallur Shqipërinë të pavarur nga Perandoria Osmane.

Edhe pse Shqipëria e arritit pavarsinë, shumica e shqiptarëve mbeten jashtë territorit të saj të shpërndarë në shtetet fqinjë, viktima të marrëveshjeve të fuqive të mëdha dhe disa vendeve ballkanike.

Share.