Sot 7 Marsi , Dita e Mësuesit

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Në ditën e sotme para 129 vjetëve, gjegjësisht me 7 mars 1887, në qytetin e Korçës u hap shkolla e parë zyrtare në gjuhën shqipe, mësues dhe drejtor i së cilës ishte Pandeli Sotiri.

Kjo datë tek shqiptarët festohet si Dita e Mësuesit, dhe për herë të parë filloi të festohej në vitin 1960. Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve në Mal të Zi këtë vit ka vendosur që kjo festë të festohet në qytetin e Rozhajës, me çrast do të ketë edhe një manifestim modest në shkollën fillore në Dacaj.

Share.