Sindikati: Pozita e të punësuarëve me e keqe se në vitin 2017

0

Gjendja e të punësuarëve në Mal të Zi vazhdon të jetë e rëndë dhe ato vazhdojnë të përballen për çdo vit me të njëjtat probleme, kanë thënë nga Lidhja e Sindikatave të Lira në Mal të Zi. Ato theksojnë faktin se paga mesatare ka mbletur në nivel të vitit 2017, kurse për arsye të inflacionit, ajo realishtë është më e ulët për 3%. Problemet më të theksuar me të cilët përballen të punësuarit janë pagesa e pagës minimale, vonesa e pagave dhe mosrespektimi i ditëve të pushimit. Ato vënë në dukje se Mali i Zi ka pagën mesatare ndër më të lartat në rajon, por më të ultën minimale, çka le mundësi për manipulime nga ana e punëdhënsve.

Share.

Comments are closed.