Shkrela: Një qeveri dhe ministër i paaftë janë fajtorë të vetëm për situatën në polici

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Informacione skandaloze që dëgjojmë këto ditë, se për shkak të mungesës së fondeve dhe pajisjeve policia e Ulqinit nuk mund të” mbulonte “rrugët kryesore alternative gjatë hetimit të javës së kaluar të vrasjes, ngulit vërtet frikë në kocka dhe ngre çështjen e sigurisë së të gjithë qytetarët që financojnë aparatin shtetëror, “tha Luigj  Skrela, deputet i Partisë Demokratike të Socialistëve.

“Fakti që Qeveria dhe ministri  Sekulloviq po përpiqen të gjejnë justifikim në faktin se buxheti nuk është miratuar, me të vërtetë duket hipokrite. Sikur dikush tjetër duhet të sigurojë miratimin e buxhetit, dhe jo ata që përbëjnë  ekzekutivin, të zgjedhur nga shumica në pushtet?! “Fakti që ata janë nën shantazhin e Frontit Demokratik dhe se ata kanë rënë dakord të jenë ministra me një shumicë të tillë qeverisëse, nuk është me të vërtetë një problem që duhet të shqetësojë qytetarët,” tha Shkrela.

Sipas deputetit të DPS-së, administrata e policisë është sjellë në një situatë ku anëtarët e saj nuk mund t’u përgjigjen detyrave  themelore  brenda kompetencës së tyre, gjë që ne besojmë se i bën të lumtur kriminelët dhe kriminelët e ndryshëm.

“Për atë, si dhe sigurinë e rrezikuar të qytetarëve, përgjegjësia formale dhe thelbësore, i takon qeverisë së paaftë dhe të njëjtit ministër i,” përfundoi ai në një deklaratë.

Share.