Shënohet Dita e bretkosës

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Në hapësirat e restaurant Shasit , në Shas  të Anes se malit  u mbajt manifestimi I dytë radhazi I ditës se bretkosave  , ky manifestim ka karakter global,dhe si I tillë   shënohet ne 58 shtete te ndryshme te botës  . Ku për qellim ka edukimin e te rinjëve me rëndesin e këtyre amfibeve ne sistemin tonë  natyror .

Në këte manifistim nxënësit  nga shkolla Fillore”Marshall Tito” si dhe fëmijet tjerë të interesuar paten mundesi ti shikojne per se afermi , llojllojshmerine e zvaranikëve te ndryshëm si, Brtekosa , gjarpërinj, breshka te ujit etj.

Organizatoret qe mundesuan kete manifestim te cilet jane shoqeria malazeze  e ekologjisteve ekolog , thane se kete vit jane fokusur tek nje lloj I vecante i bretkoses  e cila eshte bretkosa jeshile apo ndyshe e njoftur si  bretkosa shqiptare , apo me emrin latin  Pelophylax shqipericus

 

Bretkosa shqiptare është një lloj endemik për Ballkanin e cila gjendet vetëm në brigjet e detit Adriatik duke filluar nga Ulqini në Malin e Zi deri në Gjirin e Vlorës në Shqipëri. Ajo luan një rol shumë të rëndësishëm në ekosistem duke siguruar  balancat në rrjetën ushqimore të organizmave

Organizatoret qe mundesuan kete manifestim te cilet jane shoqeria malazeze  e ekologjisteve ekolog , thane se kete vit jane fokusur tek nje lloj I vecante i bretkoses  e cila eshte bretkosa jeshile apo ndyshe e njoftur si  bretkosa shqiptare , apo me emrin latin  Pelophylax shqipericus

 

A.Lika

Share.