Sekuliq : me mbërritjen e vaksinave, fillon fushata e imunizimit

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Një fushatë masive për imunizimin e popullsisë kundër koronavirusit do të fillojë së shpejti në Mal të Zi, tha Aleksandar Sekuliq nga Ministria e Shëndetësisë në programin e mëngjesit të TVMZ. Ai tha se Ministria e Shëndetësisë është e kënaqur me përgjigjen e qytetarëve për vaksinimin kundër virusit korona. Sidoqoftë, sfidat e tyre më të mëdha janë rrjetet sociale, ku, siç thotë Sekuliq, “ekziston një pakicë me zë të lartë që flet për gjëra që nuk janë të mirëinformuara”.Ai thotë se të gjitha vaksinat që janë në treg janë të sigurta dhe se nuk ka asnjë bazë në fakte shkencore që thonë se ato nuk janë për përdorim. Prandaj, një fushatë e imunizimit masiv së shpejti do të fillojë në Mal të Zi, me mbërritjen e vaksinave. Siç tha ai, një numër i madh i vaksinave do të vijnë në vendin tonë shumë shpejt, gjë që do të jetë e mjaftueshme për të vaksinuar grupet prioritare, por edhe popullsinë, duke u përgatitur për sezonin turistik. “Do të ketë deri në 50 pika vaksinimi, sipas nevojave dhe numrit të vaksinave dhe do të ketë një urdhër për të mos krijuar turma,” theksoi  Sekuliq.

Share.