RRITET NUMRI I AZILKËRKUESVE

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Azilkërkuesit shqiptarë po zbulojnë destinacione të reja për të kerkuar azil në Europë. Sipas raportit të fundit të publikuar nga zyra e migracionit në Finlandë dhe Hollandë, azilkërkuesit shqiptarë po kthehen në një problematikë për shtetet respektive. Sipas gazetës finlandezë ‘Iltalehti’ shqiptaret zënë vendin e tretë nisur nga numri i aplikimet për azil për vitin 2015. Sipas gazetës deri më 11 gusht 320 shqiptar kanë kërkuar azil në Finlandë, duke u pasuar vetëm nga Iraku dhe Somalia.

Share.