Rriten çmimet e konsumit. 1.7% në 6 muajt e parë

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Çmimet e konsumit në gusht të këtij viti ishin më të lartë për 3.1% se në të njëjtën kohë të vitit të kaluar,  raporton Monstat.

Ndikimi më i madh në normën mujore të inflacionit ishte rritja e çmimeve të perime, lëndëve djegëse, shërbimeve të  akomodimit, qumështit, djathit, vezëve, frutave dhe mishit. Sipas të dhënave të këtij institucioni, çmimet e konsumit në periudhën janar-gusht 2021, në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, janë mesatarisht 1.7 përqind më të larta.

Share.