Respekt për viktimat/Zelanda e Re në të zi, femrat mbulohen me shami

Pinterest LinkedIn Tumblr +


Sot ne diten e xhuma, nje jave pas sulmit makaber ne Zelanden e re, ne tere shtetin eshte degjuar ezani neper xhami, por edhe permes stacionit shteterore televiziv ne transmetim te drejtperdrejte, ne shenje respekti dhe lamtumire te fundit ndaj 50 viktimave te cilat i vrau sulmuesi i armatosur.

Pas transmetyimit te ezanit nepermes te emitereve publik, ka pasuar edhe heshtja dyminuteshe ne tere shtetin. Edhe krzeministrja Jacinda Arden se bashku me rreth 20 mije persona, ne parkun para xhamise Al Noor, ka mbajtur dz minuta heshtje e veshur shami te zeze, ashtu si edhe shume femra ne mbare Zelanden e re, kishin vendosur shami ne koke per tu solidarizuar me familjaret e vikitimave ne diten e sotme. Poashtu  ne mbare vend, por edhe ne shume xhami neper bote sot ne xhuma jane bere lutjet per viktimat e pafajshme.

Share.