Regjistrohet rasti i parë i gripit të shpezëve në Mal të Zi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rasti i parë i gripit të shpendëve është regjistruar edhe në Mal të Zi, tek një shpend i egër. Enti për sigurinë ushqimore, veterinë dhe fitosanitet njoftoi se sot për këtë rast do të mbajë edhe një konferencë për media.

Ky virus i cili mund të kalojë edhe tek njerëzit, pëson rregullisht ndryshime gjenetike, kurse personat e infektuar zakonisht janë ato që punojnë në afërsi të shpendëve.

 

Share.