Qeveria miraton uljen e akcizave të duhanit

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Qeveria e Malit të Zi në mbledhjen e fundit ka miratuar vendimin për uljen e akcizave në prodhimet e duhanit, në masën që ndodheshin para dhjetorit të vitit 2017. Gjithashtu në mbledhje u miratua rebalanci i buxhetit si dhe u vendos moratorium në punësimet në sektorin publik, përveç rasteve specifike.

Akcizat në prodhimet e duhanit pësuan rritje në gusht të vitit të kaluar dhe fillim të këtij viti, por efekti ishte tejet negativ, pasi pati shpërthim të tregut të zi dhe rënie të të ardhurave buxhetore.

Share.