Protestat parandalojnë tradhtinë dhe mashtrimin e votuesve

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kryetari i Lëvizjes për Ndryshime Nebojsha Medojeviq, vlerësoi se Partia Demokratike e Socialistëve u kthye në parlament për të shpëtuar, siç tha ai, qeverinë e paligjshme të Zdravko Krivokapiq dhe parlamentin ilegjitim të Aleksa Beçiq. Ai shtoi se rruga është një mundësi nëse kjo situatë e paqëndrueshme vazhdon.

“Protestat janë, sigurisht, një mjet demokratik dhe legjitim me të cilin kjo tradhëti e paparë dhe mashtrim i votuesve mund të parandalohet dhe ne në Frontin Demokratik i kemi dëshmuar të gjithëve se jemi gjithmonë të gatshëm të mbrojmë vullnetin e votuesve,” tha Medojeviq për Pobjeden.

Sipas tij, protestat janë zgjidhja e vetme nëse “Beçiq dhe Krivokapiq vazhdojnë të qeverisin me ndihmën e PDS-së”.

“Do të ishte një lloj grusht shteti shtetëror dhe tradhti dhe mashtrim i votuesve nga 30 gushti i 2020, të cilët votuan që regjimi i PDS të shpërbëhej, hajnat të arrestoheshin dhe pronat e  plaçkitura ti ktheheshin shtetit, dhe jo për demokratët dhe ish pronarët e Vijestit për të qeverisur me PDS, “tha Medojeviq.

Kreu i Lëvizjes për Ndryshime kujtoi se largimi i Ministrit Vlladimir Leposaviq nga votat e PDS-së, në kuptimin politik, tashmë përfaqëson kalimin e vijës së kuqe nga Krivokapiq dhe Ura, që do të thotë një shkelje e rëndë e vullnetit të votuesve.

Share.