Promovimi i librit të autorit Milorad Miqo Miranoviq

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Promovimi i librit “Ksenija Cicvariq zhivot  i pjesme”, të autorit Milorad Miqo Miranoviq, u mbajt të  Hënën, me 11 Tetor , në qendren për kultur në Ulqin  .Për librin folën Prof. Dr. Senad Gaçeviq dhe autori Milorad Miqo Miranoviq.

Ksenija Cicvariq është një nga tre personalitetet më të rëndësishme, interpretuese më autentikë të sevdahut të Podgoricës, dikush që i ngriti këngët e Podgoricës shumë më lart. Këngët janë domethënëse, ato përfaqësojnë ruajtjen e traditës në një kuptim më të gjerë, sikur të jeni duke hyrë në një lloj muzeu etno, ku mund të shihni dhe ndjeni vërtetësinë e kulturës muzikore të Malit të Zi. Keshtu thote mes tjerash  autori i librit Millorad Miranoviq .

 

Share.