Prof.Dr.Ilir Capuni rrefen emocionet qe ka zgjuar kryerja e Haxhit

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ne mesin e 15 banoreve te Ulqinit qe kete vit kryen peligrinazhin ne vendin e shenjte te Qabes eshte edhe prof.Dr. Ilir Capuni; i cili ne kete udhetim te obligueshem per cdo besimtare te sinqerte musliman , ka qene i shoqeruar nga nena e tije . Vendimi per ta ndermarre kete udhetim ka qene i shpejte dhe i rastesishem deklaroi Capuni i cili gjate bisedes ne emisionin e mengjesit ” Dite e Re ” nuk gjente dot fjalet e duhura per te pershkruar emocionet qe ja ka ngjallur vizita e Mekes dhe Medines . Pjesa me e vecante e ketij udhetimi per Capunin ka qene Nata e Arafatit dhe ritualet qe jane pjese e saje , ku sic tregoi edhe vete ai besimtari lihet vetem me krijuesin per te kryer lutjet e tija te cilat ne kete dite kane nje peshe me te madhe sipas dijetareve musliman.

Share.