POSJETA PREMIJERA U ULCINJU: U NAREDNOM PERIODU OČEKUJU SE BROJNI PROJEKTI 

POSJETA PREMIJERA U ULCINJU: U NAREDNOM PERIODU OČEKUJU SE BROJNI PROJEKTI 

0

Tokom prve zvanične posjete Duška Markovića kao Predsjednika Vlade Crne Gore konstatovano je da je Ulcinj krenuo velikim koracima u razvojni put koji će donijeti brojne investicije za razvoj najjužnije crnogorske opštine. Marković se u kabinetu Predsjednika Nazifa Cungua sastao sa predstavnicima opštine, gdje su razgovarali o realizaciji aktuelnih i pokretanju novih investicija kako u infrastrukturi tako i u turizmu.

“Ovim investicijama opština i Vlada nastoje da unaprijede turističku ponudu i infrastrukturu Ulcinja, koja će u narednom periodu donijeti brojne benefite. Sasvim sam siguran da ćemo ubrzo imati projekte koji će unaprijediti kvalitet života svih građana i turistički potencijal, koji Ulcinj zasigurno posjeduje”, kazao je Marković.

Premijer je dodao da su finansije opštine Ulcinj nakon kriznog perioda stabilne, te da će to olakšati zajedničke razvojne planove u kojima će učestvovati Vlada i opština.

“Ukupni potencijali Ulcinja postali su interesantni za kredibilne investitora iz svijeta. Uvjerio sam se u realizaciju i početak izvršavanja potpisanog ugovora o Zakupu “Karisme”, a potvrđena su interesovanja i TUI operatera za najatraktivnije lokacije u Ulcinju. Ono što je jako bitno je da se do kraja godine stvore uslovi za početak izgradnje kanalizacione mreže a za četiri naselja i Port Milena, što je odlučujući faktor za dovođenje novih  investicija”, izjavio je Marković.

Predsjednik Vlade je potvrdio ono o čemu se razgovaralo na prethodnoj sjednici Vlade, kada je razmatrana dugoročna sanacija korita rijeke Bojane, potvrdivši zaključak da će se u sanaciju uložiti četiri miliona eura. Najavio je i saradnju sa albanskim partnerima oko proširenja aktuelnog graničnog prelaza Sukobin – Murićan i pretvaranje aktuelnog putničkog i u robni granični prelaz. Premijer je podržao namjeru i plan opštine da u narednom periodu realizuju produžetak Bulevara Skenderbega do Bulevara Teuta i pozdravio početak radova na dionici puta Ulcinj – Krute.

“Mogu slobodno reći da za Ulcinj i Ulcinjane predstoje mnogo bolji dani nego što je bio slučaj do sada”, zaključio je premijer.

Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu kazao je da u naredne dvije godine očekuje da će opština izaći iz sanacionog plana, ukoliko nastave ovim tempom.

“Izgradnja puta Ulcinj – Krute i razvoj infrastrukture upravo su dokaz da ćemo ovakvim investicijama opštinu podići na noge. Ovim i drugim brojnim investicijama koje imamo namjeru da realizujemo, Ulcinj stavljamo na mapu najatraktivnijih destinacija za buduće investitore”, kazao je Cungu.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on Twitter