Picula: BE nuk do të tolerojë irracionalitetin e autoriteteve

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Raportuesi i përhershëm i Parlamentit Evropian (PE) për Malin e Zi, Tonino Picula, vlerësoi se protestat e shpallura të Frontit Demokratik (DF) nuk mund të jenë një kontribut në forcimin e institucioneve demokratike, të cilat Bashkimi Evropian i pret.

“Do të ishte vërtet një keqardhje e madhe nëse partitë politike të përfshira filluan të krijojnë përshtypjen e mospërputhjes dhe paaftësisë, veçanërisht kur Mali i Zi ka arritur deri këtu “, tha Picula për Vijesti.

Sipas Picula, Bashkimi Evropian është i vetëdijshëm për përpjekjen e madhe që Mali i Zi po investon në mënyrë që të konsiderohet një vend që jeton me drejtësi dhe drejtësi, prosperitet dhe respekt reciprok. Ai shpreson se tensionet aktuale do të qetësohen dhe se Mali i Zi do të kthehet në rrugën që ka marrë tashmë në muajt e ardhshëm.

Share.