Për 10 ditë pothuajse gjysma e fëmijëve aplikuan për ndihmë

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Në vetëm dhjetë ditë, Ministria e Financave dhe Mirëqenies Sociale mori 21,400 aplikime për ndihmë për fëmijë, tha sekretari shtetëror në atë departament qeveritar, Janko Odoviq. Ai shton se të gjithë fëmijët e regjistruar do të marrin shtesën e tyre të fëmijëve në mes të nëntorit.

Ai kujtoi se për regjistrim nevojiten vetëm karta e identitetit dhe numri i identifikimit të fëmijës. Sidoqoftë, për të hequr çdo dyshim, siç shtoi ai, u hap një linjë telefonike falas.

“Ekziston një linjë telefonike 19977, këto janë qendra për punë sociale në vendbanimin, dhe në atë linjë çdo prind mund të marrë të gjitha informacionet e nevojshme,” tha Odoviq.

Ata që aplikojnë, shton më së shumti Odoviq, marrin një vendim në të njëjtën ditë.

Kujtojmë se aplikimi filloi më 1 shtator dhe rreth 45,000 fëmijë kanë të drejtë për ndihmë për fëmijë.

Share.