O nama

TELEVIZIJA TEUTA – ULCINJ

RTV «MIR&TEUTA», je nastala 1998. godine, a svoj programa emituje na albanskom i na srpskom jeziku. To je prvi dvojezični nezavisni elektronski medij u Crnoj Gori koji albansku nacionalnu zajednicu i ostale građane na prigraničnom području Crne Gore i Albanije, na objektivan način informiše o svim značajnijim zbivanjima u zemlji i svijetu, posebno u lokalnim samoupravama Ulcinja, Bara (jednog dijela Ostros-Krajina) i Tuzi (Malesija) kod Podgorice.

TV Teuta je počela da emituje svoj program 1. maja 2002. godine iz studija u Tuzima, da bi novembra 2004. godine svoje sjedište preselila u Ulcinj. Pokriva svojim signalom područje Ulcinja, Podgoricu, Tuzi, Malesiju, Krajinu i sjeverni dio Albanije.

Prema sopstvenim istraživanjima i analizama Agencije za radiodifuziju Crne Gore, TV Teuta je u Ulcinju, odnosno na području koje pokriva, najgledaniji lokalni medij. U Ulcinju gledanost dostiže i do 92 odsto.

TV Teuta je članice, odnosno jedan od osnivača, UNEM-a, – Udruženja nezavisnih elektronskih medija Crne Gore i Instituta za medije Crne Gore.

 PROGRAM I EMISIJE TV TEUTA MOZETE PRATITI NA:

-EXTRA TV – KANAL 220
-TV ALB/DIASPORA U AMERCI I KANADI
– YOUTUBE  – TV TEUTA
-FACEBOOK-TELEVIZIONI TEUTA
-WWW.AULONA.DE/ NA INTERNETU