Nimanbegu takohet me senatoren franceze

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nenkryetari I Kuvendit te Malit te Zi Genci Nimanbegu gjate aktiviteteve te punes eshte takuar me senatoren franceze Helene Conway-Mouret (Elen Konvej-Mure) me c’rast ata kane shkembyer mendimet e veta lidhur me bashkepunimin e grupit te miqesise se Parlamentit malazias me Senatin francez dhe Kuvendin popullore te Frances.

Nenkryetari Nimanbegu ka shprehur interesimin qe Mali I Zi te behet anetare e Unionit te shteteve frankofone, kurse ne fokus te bisedimeve ishte edhe bashkepunimi I metejshem me Francen ne aspektin e integrimeve euroatlantike.

Gjate takimit eshte biseduar edhe per avancimin e maredhenjeve  ne fushen e turizmit si dhe mbi planifikimet hapesinore, me c’rast nenkryetari Nimanbegu ka theksuar se fatkeqesisht sistemi I planifikimit hapsinore eshte I centralizuar.

Share.