Nimanbegu priti Grupin e Miqesise se Parlamentit te Lituanise

0

Me ftese te nenkryetarit te Kuvendit te Malit te Zi Genci Nimanbegut, Grupi I miqesise se Parlamentit te Lituanise ka qendruar ne vizite Kuvendit te Malit te Zi me c’rast jane pritur nga Kryetari I kuvendit, keshilli per maredhenje nderkombetare, keshilli per integrime evropiane si dhe nga homologet, Grupin e miqesise se Parlamentit te Malit te Zit te kryesuar nga nenkryetari I kuvendit Genci Nimanbegu.

Nenkryetari I Kuvendit dhe njeherit kryetar I Grupit te miqesise te Kuvendit te Malit te Zi me Kuvendin e Lituanise, Genci Nimanbegu ka shprehur kenaqesine per mbajtjen e takimit te pare zyrtare te dy Grupeve te miqesise. Bashkebiseduesit jane dakorduar se bashkepunimii Malit te Zi dhe Lituanise eshte me e rendesishme ne aspektin e mbrojtjes, dhe eshte diskutuar me konkretisht mbi menyrat dhe avancimin e ketij bashkepunimi, permes NATO Qendres se posacme dhe Kolegjit Baltik te mbrojtjes.

Duke pasur parasysh shkallen e larte te lirive ekonomike ne Lituani, eshte shprehur interesim per njohjen me oraksat e mira te Lituanise ne kete drejtim e poashtu eshte shprehur edhe pritshmeria qe Mali I Zi ne te ardhmen te terheq interesim me te madh te investitoreve nga shtetet baltike.

Poashtu gjate takimit jane shkembyer edhe pervojat mbi sistemet zgjedhore te dy shteteve, prakses parlamentare dhe situates aktuale politike. Per vitin e ardhshem eshte paralajmeruar edhe vizita kthyese e Grupit te miqesise se Kuvendit te Malit te Zi Lituanise.

Share.

Comments are closed.