Nimanbegu: Në spitalin e Tivarit të emërohet mjek shqiptarë

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Në seancën e sotme të kuvendit të Malit të Zi, deputeti  Genci Nimanbegu ka pyetur Ministren e shëndetësisë Jelena Boroviniq Bojoviq lidhur me gjendjen shëndetësore,  duke kërrkuar specifikim të hollësishëm mbi gjendjen në komuna.  Nimanbegu pyeti  mbi numrin e njerëzve të infektuar, të shëruar dhe të vdekur, por poashtu i rekomandoi  ministres se shendetesise qe ne vendin e zbrazur te drejtorit te spitalit ne Tivar, të vendosin një shqiptarë për drejtor.

Deputeti  Nimanbegu  gjate diskutimit u ka percjell apel edhe punonjesve shendetesore qe te jene te qendrueshem ne kete lufte, duke theksuar se te gjithe duhet te jemi unik ne kete situate. Nimanbegu tha se i vjen keq qe ne jemi  rekorderë, sepse jemi shteti i parë per nga numri i te infektuarve.

Ministrja Boroviniq Bojoviq tha se kjo pyetje ishte tejet permbajtesore dhe se eshte pergjigjur me te gjitha te dhenat e kerrkuara në formë tabelare, duke shtuar se masat e nderrmarra aktuale kane treguar rezultat te mire. Ajo apeloi tek te gjithe qytetaret qe te respektojne masat me qellim qe te japim te gjithe kontributin e vet dhe keshtu se bashku te shohim driten ne fund te tunelit.

Deputeti Nimanbegu poashtu e diskutoi edhe mbi çështjen e hapjes së shkollave, duk ei sugjeruar ministres se shëndetësisë që për këtë çeshtje duhet te mendohet mire sepse aty  eshte vatra e epidemise asimptomatike e cila perçohet me gjate neper  familje.

Nimanbegu në diskutimin e tij u ndal edhe te një çështje tejet e rëndësishme siç është spitali. Ai tha se në planifikimin e qeverisë për të ndërtuar spitale të reja duhet të planifikohet edhe ndërtimi i spitalit në Ulqin, kurse për situatën aktuale në spitalin e Tivarit, ai tha se duhet te ndihnohet urgjentisht  edhe ne aspektin njerëzorë edhe kuadrovik. Nimanbegu kur është në pyetje spitali i Tivarit i rekomandoi ministres Boroviniq Bojoviq qe te kene kujdes me emerimin e drejtorit te ri ne spitalin e Tivarit.

“Komunitetit shqiptare ne Mal te Zi kurr nuk i ka takuar te kete nje drejtor ne spitalin e Tivarit. Kjo nuk eshte kerrkese etnike, as kerrkese partiake. Ky është zë që ju të ndëgjoni dhe të mendoni për këtë”, përfundoi Nimanbegu.

 

Share.