Nimanbegu: Hapja e shkollave duhet të jetë një hap i fundit (video)

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gjatë orës  së Kryeministrit në Kuvendin e Malit të Zi të mbajtur në Cetinë, ka reaguar deputeti  Genci Nimanbegu i cili shprehu pakënaqësinë ndaj neglizhencës së përgjigjeve  në pyetjet që ai i ka shtruar  më heret ministrive, duke e ripërsëritur pyetjen për ministen e shëndetësisë. Ai poashtu shprehu shqetësimin për hapjen e shkollave, duke theksuar se hapja e shkollave në komuna të cilat janë në zona të kuqe, duhet të jetë një hap i fundit. Në vazhdim ndiqni fjalimin e plotë:

“I nderuar kryetar Beçiq, thirrem në Nenin 50 të rregullores së Kuvendit të Malit të Zi  ku si deputet, si të gjithë deputetët në kuvendin e Malit të Zi kemi të drejtë të ushtrojmë dy pyetje në Orën e kryemnistrit dhe pyetje ministrave, jam i detyruar që një nga këto pyetje  ta  ripërsëris. Dmth: Qeveria në afatin 15 ditësh nuk ka kthyer përgjigjen dhe unë jam i dëtyruar që një nga pyetjet, gjegjësisht pyetjen e Ministrisë së shëndetit ta ripërsëris jo konform Nenit 50,  por konform pyetjes së deputetit. Pyetja ime ka të bëjë me të dhëna se si është mirëvajtja e infektimit nga korona në Mal të Zi, sipas komunave, numri i infektuarve, i shëruarve dhe numri i të vdekurve sipas komunave.

Kjo ka për mua rëndësi esenciale zotëri Kryetar i Kuvendit dhe zotëri Kryeministër, ka rëndësi për arsye që po lajmërohet edhe hapja e shkollave në komuna të cilat janë në zona të kuqe, kurse unë thellësisht mendoj që hapja e shkollave duhet të jetë një hap i fundit”, tha Nimanbegu në reagimin e tij në Orën e kryeministrit.

https://www.youtube.com/watch?v=ZT0dT3rauyI

Share.