Nimanbegu: Data e sotme kishte viktima dhe vrasje. U ngrit akuza ndaj Millosheviqit dhe disa zyrtarëve

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Në kujtim të datës së sotme, 27 majit te vitit 1999, deputeti Genci Nimanbegu gjatë diskutimit në seancën e kuvendit, në kuadër të Orës së Kryeministrit, tha se sot duhet të kujtojmë disa vepra që na lidhin me këtë datë.

“Në këtë datë kishte viktima dhe të vrarë, si dhe vrasje të pazgjidhura. Poashtu, në datën e sotme me 27 maj 1999, u ngrit aktakuza kundër Sllobodan Millosheviqit dhe katër zyrtarëve të lartë serbë në atë kohë për shkeljen e të drejtave të njeriut dhe luftës, dhe kjo sigurisht është një datë që të gjithë duhet ta kujtojmë. Por si e ndiejm në brendësinë tonë çdokush nga ne këtë aktakuzë, ne të gjithë e dimë mirë, por kjo është pjesë e historisë tonë dhe për këtë arsye të gjithë e dimë se vetëm duke i zgjatur duart njëri-tjetrit dhe me ndihmën e bashkësisë ndërkombëtare, ne mund të ecim përpara”, theksoi Nimanbegu në Kuvendin e Malit të Zi.

Share.