Nesër fillon Samiti i Varshavës, pjesmarrës edhe Mali i Zi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nesër në Varshavë do të fillojë Samiti i udhëheqësve të shteteve antare të NATO-s, ku pjemarrës do të jetë edhe kryeministri i Malit të Zi Millo Gjukanoviq. Mali i Zi merr pjesë në përgatitjen e Samitit dhe mund të japë sugjerime, por nuk është pjesë e procesit vendimarrës pasi nuk ëashte antare e NATO-s.

Krerët e NATO-s në këtë Samit pritet të biejn dakord në lidhje me dërgimin e katër bataljoneve në vendet baltike dhe Poloninë, kurse pas Samitit pritet edhe fillimi i bisedimeve formale me Rusinë.

Share.