Nëpunësit e policisë të përfshirë në trafikun e drogës dhe..

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hetuesit po kontrollojnë nëse ish-shefi i Departamentit të Sigurisë së Ulqinit, Rudollf Elezovic, i cili humbi të gjitha gjurmët një javë më parë, u largua nga Mali i Zi në mënyrë të paligjshme dhe përfundoi në Shqipëri, në mënyrë që të shmangte marrjen në pyetje nga një prokuror special si pjesë e një zbulimi kundër një grup kriminal i dyshuar për trafik droge. Siç mëson “Pobjeda “nga burime pranë hetimit, inspektorët punuan për muaj me radhë në rastin e kontrabandës së marijuanës përmes Tivarit dhe Ulqinit, në të cilën, siç dyshohet, ishin përfshirë disa oficerë policie nga këto dy komuna.

Hetimi i çështjes “Kurth”, kur 24 persona u arrestuan nën dyshimin e kontrabandës me rreth 2.5 tonë marijuanë nga drejtimi i Shqipërisë, përmes territorit të Malit të Zi, në vendet e rajonit dhe më tej në vendet e Bashkimit Evropian – hetuesit erdhën deri tek emri i  Rudollf Elezoviqit .

Me arrestimin e këtij grupi kriminal, njëri nga të dyshuarit vendosi të flasë për gjithçka. Ai tregoi në detaje se si funksiononte kontrabanda e drogës dhe cilët oficerë policie morën para, dhe në këmbim liroi kriminelët për të kontrabanduar drogë. Sipas tij, gjithçka funksionoi pa të metë. Ai gjithashtu akuzoi drejtpërdrejt personin i cili dyshohet se ndihmoi në kapjen e grupit – Elezoviq .Ata pretendojnë se marrja në pyetje e Elezoviqit duhet të ishte zhvilluar më herët

Burime të mire informuara nga shërbimet e sigurisë pretendojnë se e gjithë çështja duhej të hetohej më herët, veçanërisht nëse marrim parasysh faktin që i afërmi i ngushtë i Elezoviqit, i punësuar në polici, ishte marrë me këtë rast. Ishte ai që kishte informacionin se marrja në pyetje e Elezoviq  po përgatitej në ditët në vijim, gjë që krijoi gjithashtu dyshime se ai kishte marrë një “njoftim” për t’u tërhequr.

Share.