Në Tuz u mbajt Konferenca e pestë mbarëkombëtare e Arkivës

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Komuna e Tuzit, në bashkëpunim me Drejtorinë e përgjithshme të Arkivave të Shqipërisë dhe me Agjensinë shtetërore të Arkivave të Kosovës, organizuan në Tuz Konferencen e V mbarëkombëtare të Arkivës.
Fjalën e rastit e mbajti zyrtari i Komunës së Tuzit, Mark Lucgjonaj.
Në emër të Arkivit të Shqipërisë, foli drejtori Ardit Bido, ndërsa në emër të Arkivit të Kosovës drejtori Bedri Zyberaj.
Konferenca pati tridhjetë studjues të cilët shpalosen punimet e veta.
Konferenca e parë është mbajtur në Prishtinë, e dyta në Tiranë, e treta në Shkup, e katërta në Sarandë ndërsa e pesta, në Malësi.
Share.